درباره چای

انواع چاي از نظر رنگ ، طعم و عطر :

- چاي كلكته قلم : اين چاي از بهترين و ارزشمند ترين نوع چاي در دنياست كه محصول كشور هندوستان مي باشد و از خصوصيات آن عطر و طعم عالي ، رنگ متوسط و دير دم بودن است . مصرف ايده آل آن پس از  حدود 20 دقيقه دم كشيدن مي باشد .

- چاي سيلان شكسته : اين چاي محصول كشور سريلانكا مي باشد و از خصوصيات آن رنگ شفاف و طعم عميق است . مصرف ايده آل آن پس از  حدود 15 دقيقه دم كشيدن مي باشد .

- چاي سي تي سي : اين چاي از بهترين نوع چاي كشورهاي آفريقاي شرقي مي باشد كه به روش بريده - گسسته - پيچيده تهيه مي گردد و از خصوصيات آن رنگ آلبالويي بسيار عالي و طعمي مطبوع است . مصرف ايده آل آن پس از  حدود 10 دقيقه دم كشيدن مي باشد .

-  چاي داخله شكسته : چاي ايراني نزديك ترين طعم را به چاي دارجلينگ دارا ميباشد و از خصوصيات آن رنگ كم  و دير دم بودن است

-  چاي سبز : مصرف ايده آل آن پس از  حدود 10 دقيقه دم كشيدن مي باشد .چاي سبز را نبايد دم كرد و يا جوشاند

فوايد چاي : 

چاي محبوبترين نوشيدني گرم در جهان است و روزانه نزديك به 2 ميليارد فنجان چاي در سراسر دنيا نوشيده مي شود.در حال حاضر در 50 كشور دنيا مصرف مي شود و پس از آب دومين نوشيدني رايج در سراسر دنيا محسوب مي شود.

90 % علاقه مردم به اين نوشيدني ، بعلت وجود كافئين در آن است كه به ميزان 4% در برگ اين گياه وجود دارد و در يك فنجان چاي اين ميزان به 40 ميلي گرم مي رسد . در مقام مقايسه ، مقدار كافئين موجود در يك فنجان قهوه60 ميلي گرم است اما اثر هوشياركننده چاي طولانيتر است و 3 فنجان چاي مي تواند هوشياري انسان را در يك روز تأمين كند . از يك فنجان چاي 4 كيلو كالري انرژي به بدن مي رسد .

چاي نوشابه اي است خوشبو و اندكي تلخ كه نوشيدن آن حرارت بدن را تسكين داده ، خون را صاف مي كند و تشنگي را رفع مي نمايد . در هضم غذا اثر دارد و محرك و مقوي معده و مغز بوده و نشاط آور است ، سردرد را آرام كرده و التهاب معده را فرو مي نشاند. خون را صاف و رنگ رخسار را باز مي كند و بوي بد دهان را از بين مي برد



كاهش چربي هاي خون : آنتي اكسيدانهاي چاي مي تواند با كاهش تغييرات اكسيداسيون كلسترول با چگالي پايين ، روند تصلب شرائين را كند نمايد 

فشار خون : خطر پر فشاري خون در افرادي روزانه 20 تا 600 ميلي ليترچاي مي نوشند در مقايسه با كساني كه چاي نمي نوشند ، 46% كمتر است .

پيشگيري از سرطانها :  اثر ضد سرطان چاي ، هم به نوع چاي و هم به نوع سرطان بستگي دارد كه اين اثر در ميان مردم آسيا كه بيشتر از چاي سبز استفاده مي كنند بيشتر است . پلي فنل هاي چاي در پيشگيري و تسريع درمان و جلوگيري از پيشرفت بيماريهايي نظير سرطان مري ، معده ، كبد ، لوزالمعده ، روده كوچك و بزرگ ، پوست ، ريه و سينه نقش دارد. زيرا يكي از اساسي ترين استراتژي در كنترل سرطان جلوگيري از كارسينوژنهاست كه پلي فنل هاي موجود در چاي نقش بازدارنده عليه بسياري از كارسينوژنها دارد .

  بيماريهاي قلبي - عروقي : ارتباط معكوسي ميان دريافت فلاونوئيدها و بيماريهاي قلبي - عروقي وجود دارد و در افرادي كه بيش از يك فنجان چاي در روز مصرف مي كنند در مقايسه با كساني كه چاي نمي نوشند ، خطر حمله قلبي 44% كمتر است

سلامت دهان و دندان : نوشيدن چاي بدليل وجود فلورايد طبيعي موجود در آن با كاهش پوسيدگي دندان همراه است . پلي فنلهاي چاي با غير فعال كردن آنزيم هاي باكتريهاي دهاني باعث عدم فعاليت آنها شده و از روند پوسيدگي زدايي آنها جلوگيري مي شود .

هرنوع چاي تا پيش از 2 دقيقه از دم كشيدن اثر محرك دارند اما پس از اين مدت بتدريج از خاصيت محرك بودن آن كاسته شده و به خاصيت آرام بخشي آن افزوده مي گردد . پس از گذشت 5 دقيقه از دم كشيدن ، چاي كاملا به يك آرام بخش مبدل مي گردد . پس چاي هم يك نوشيدني محرك است و هم يك نوشيدني آرام بخش .

در مصرف چاي بايد به نكات زير توجه نمود :

1. زياد خوردن چاي خطر ناراحتي هاي گوارشي از جمله مبتلا شدن به زخم معده و اثني عشر را در افراد مستعد بيشتر مي كند .

2. هرگز نبايد چاي را در حالت بسيار داغ مصرف نمود بعلت آنكه تانن چاي در حرارت بالا اثر بدي روي مخاط از جمله مخاط مري مي گذارد.

3. از دم كردن چاي در قوري استيل خودداري شود زيرا چاي بخاطر مقدار قابل توجهي تانن با آهن قوري استيل رسوب مي دهد .

4. مصرف همزمان چاي با منابع آهن 79 تا 94 % دسترسي زيستي آهن را مهار مي كند و براي پيشگيري از اثرات منفي نبايد چاي را بلافاصله بعد از وعده هاي غذايي استفاده نمود.

5. در بيماران قلبي - عروقي بهتراست بيشتراز 3 فنجان چاي در روز مصرف نكنند و چاي آنها كمرنگ باشد چون چاي پررنگ ممكن است ضربان قلب آنها را زياد كند .

6. ليمو ترش و دارچين اگر با چاي مصرف شود خاصيت آنتي اكسيداني آن را چند برابر مي كند.


 

  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
طراحی سایت توسط 1001وب
1390 - 1391 © iranchai.com
تمامی حقوق سایت برای شرکت صنایع ایران چای محفوظ میباشد